Interessante links

Verbod op asbestdaken 2024

Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden in Nederland. Dit geldt alleen voor materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, zoals golfplaten.Bent u eigenaar van een gebouw met asbesthoudende dakbedekking? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van het asbest voor 2024.Hiervoor komt per 1 januari 2016 een subsidieregeling. (bron: Rijksoverheid)Voor bedrijven is er wellicht een mogelijkheid om subsidie aan te vragen via de mia en vamil regeling. Zie onderstaande site voor meer informatie.
http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil


Voor particulieren is er op dit moment (nog) geen mogelijkheid voor subsidie.

verbod op asbestdaken 2024
ahab

Zelfinspectie

Kijk waar onze werknemers dagelijks mee te maken hebben. De ‘toets’ is opgesteld door Inspectie SZW.

JOOST, de risico’s van asbest

Het filmpje ‘Joost’ dateert uit 2014, echter wij vinden dit filmpje zo intrigerend en aangrijpend, dat wij deze graag nogmaals onder uw aandacht brengen. Het is een film gemaakt door Inspectie SZW. Het gaat over de gevaren van asbest. Je ziet het niet, je proeft het niet, je ruikt het niet …

Schermafbeelding 2015-04-10 om 09.04.32
Schermafbeelding 2015-04-10 om 09.06.29

Uitleg over asbest, speciaal voor kinderen

Ook in het onderwijs, op lagere scholen al, wordt steeds meer aandacht besteedt aan actualiteiten. Doordat asbest zo’n actueel onderwerp is, is de kans groot dat kinderen ‘asbest zaken’ voorbij zien komen in bijvoorbeeld het Jeugdjournaal of op ‘Nieuwsbegrip’. Maar wat is asbest nu precies? In het filmpje van Klokhuis wordt dit heel goed uitgelegd.

Stappenplan asbest verwijderen

De aanwezigheid van asbest in een gebouw, constructie of installatie van voor 1994 moet in kaart worden gebracht voorafgaand aan een verbouwing, sloop of onderhoud. Hoe je asbest veilig inventariseert en verwijdert, wordt in deze video uitgelegd. Verder komt aan bod hoe certificering en toezicht zijn geregeld.

Schermafbeelding 2016-02-23 om 11.17.07