emissiebeperking

emissiebeperking

Wij hebben de eerste certificaten behaald!
Ons streven is dat al onze collega’s voor december 2017 de instructiemodule emissiebeperking deel 1 hebben doorlopen.

Begin 2018 hopen wij dat deel 2 beschikbaar komt, opdat wij ook deze instructiemodule kunnen volgen.

 

emissiebeperking

 

De instructie emissiebeperking verscherpt bij onze asbest specialisten weer even de aandacht. Het zet de puntjes weer op de i. Bovendien steek je er altijd weer wat van op.
Wij zijn dan ook heel blij met de website en bijbehorende modules welke door de branche in het leven geroepen is: Veilig in elke vezel

 

 

Vanaf de site vezelveiligheid:

Asbest is een zeer gevaarlijke stof. Daarom vraagt het verwijderen ervan om echt vakmanschap. Asbestverwijderaars werken onder risicovolle omstandigheden om de maatschappij veiliger te maken. Tijdens het werken met asbest komen er vezels vrij die je in kunt ademen. Deze vezels zijn zo klein, dat je ze met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels kunnen in je longen vast komen te zitten, waardoor je op termijn zeer ernstige gezondheidsproblemen kunt krijgen.

Het werk is zo ingericht dat je zoveel mogelijk voorkomt dat je de vezels inademt. Maar de maatregelen die we daarvoor treffen, bieden helaas geen garantie. Je masker beschermt je bijvoorbeeld niet tegen alle vezels. Daarom is het erg belangrijk om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk vezels vrijkomen tijdens het verwijderen van asbesthoudend materiaal. Want: hoe minder vezels er vrijkomen, des te kleiner de kans dat je gezondheidsschade oploopt!

Onthoudt daarbij dat elke vezel telt. Ook al werk je al jaren op een bepaalde manier, door nu anders te gaan werken, zorg je beter voor jezelf, je collega’s en anderen in de omgeving van het werk. Voor een asbestheld geldt dat elke vezel telt!